VATANA: EEN FAMILIEVERHAAL

Vatana is een begrip in Limburg en omstreken. Velen hebben de 3 vestigingen in Paal, Pelt en Genk wel eens bezocht. Of je nu op zoek bent naar sportartikelen, schoenen, kleding, lederwaren, lingerie, speelgoed of schoolgerief: Vatana biedt onderdak aan vrijetijdsartikelen voor het hele gezin. De winkels zijn ideaal voor jong en oud om gezellig te komen shoppen. En net die familiale uitstraling heeft Vatana steeds gehad. Vatana berust dan ook zelf op een familieverhaal

Het prille begin 

In de jaren ’60 ging Willy Put aan de slag als lederbewerker. Hij maakte schoenen en andere lederwaren zoals boekentassen, reistassen, riemen, … Zijn ondernemingszin deed hem nadenken over een eigen zaak. En die ambitieuze plannen werden werkelijkheid. Samen met zijn vrouw Maria richtte Willy “Vatana” op in 1973. De in Zelem gelegen schoenwinkel was erg succesvol en bleek al snel te klein te worden. In 1976 volgde de tweede vestiging van Vatana in Zonhoven. Willy en Maria hadden een uniek concept gevonden waardoor er een nieuwe markt voor hen open lag. 

De succesformule 

Vatana Zelem en Zonhoven draaiden op het idee van zelfbediening in schoenen en lederwaren. Een vooruitstrevende aanpak die aansloeg bij de klanten. Mensen konden namelijk zelf hun schoenen passen en andere lederen artikelen uitkiezen zonder de gekende hulp van een verkoopster. Het koopproces verliep dus vlotter en gemakkelijker, waardoor Vatana als schoenwinkel een gevestigde naam werd in de regio. Naast het concept van zelfbediening konden de klanten steeds rekenen op de expertise van vriendelijk en behulpzaam personeel, een belangrijke toegevoegde waarde die tot op de dag van vandaag kenmerkend is voor Vatana. 

Nieuwe vestigingen en uitbreiding 

In 1982 volgde de derde, en meteen de meest bekende, vestiging in Paal. De centrale ligging en de 1200m2 verkoopruimte maakten van Vatana 3 veruit de grootste zelfbedieningszaak in schoenen en lederwaren van Limburg en daarbuiten. Je kon er terecht voor allerlei kwaliteitsvolle lederwaren en schoenen voor klein en groot aan de beste prijzen door de unieke strategie. Doorheen de jaren bleef de zaak groeien en breidde Vatana fors uit. De bedrijfsoppervlakte in Paal verdriedubbelde en het oorspronkelijke aanbod aan schoenen en lederwaren werd aangevuld met sportartikelen, kleding, speelgoed en schoolgerief. Hiermee wist de winkel het grote publiek aan te trekken. 
 
De filialen in Zelem en Zonhoven werden intussen gesloten. Het succes van de drie vestigingen viel niet langer te combineren. Midden de jaren ’90 beslisten de drie dochters van Willy en Maria echter om mee in de zaak van hun ouders te stappen. Sigrid, Inge en Liesbeth Put bouwen sindsdien mee aan het succesverhaal van Vatana. Van een familieverhaal gesproken! 

In 2002 werd Vatana in Genk geopend om extra onderdak te bieden aan een deel van het assortiment. In de zomer van 2017 werd de nieuwste vestiging in Overpelt opgestart. De moderne uitstraling verzekert Vatana van een mooie toekomst. De vernieuwde winkelbeleving in een huiselijke sfeer biedt een aangenaam concept voor wie de winkel bezoekt. Bovendien kan je er na het shoppen genieten van een heerlijke koffie of smakelijke lunch in de Yummi koffiebar

Een familieverhaal met toekomst 

De winkels van Vatana hebben mettertijd een vast cliënteel opgebouwd op basis van de waarden die Willy en Maria steeds vooropgesteld hebben: klantvriendelijk personeel, de juiste expertise en kwaliteit aan betaalbare prijzen. Zoek je dus sportartikelen, schoenen, kleding, lingerie, lederwaren, speelgoed of schoolgerief? Breng zeker en vast een bezoekje aan één van onze winkels en laat je verrassen door een uitgebreid assortiment voor het hele gezin!


Opening Vatana winkel PaalVatana winkel Paal 1973


Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Divide
Categorieën
Filters

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.