Gratis ruilen & retourneren binnen 14 dagen Voor 13:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €75,- met Bpost
  • Gratis afhalen in één van onze winkels
  • Gratis ruilen en retourneren
  • Meer dan 20.000 producten
Hulp nodig bij retourneren?
Categorieën

Privacy Statement

Gegevensbescherming is een kwestie van vertrouwen en jouw vertrouwen is belangrijk voor ons. Wij geven op deze pagina graag uitleg over welke gegevens we van je verzamelen en wat er hiermee gebeurd. Heb je na het lezen nog vragen? Contacteer ons dan gerust door een e-mail te sturen naar webshop@vatana.be


Over ons 

Vatana NV
Industrieweg 15 3583 Paal
www.vatana.eu
BE 0419.863.015
+32 (0)11 450 300
webshop@vatana.be


Welke informatie verzamelen we? 

Vatana verzamelt persoonsgegevens in de volgende situaties: 
  • Bij een aankoop op de webshop; 
  • Bij het aanmaken van een account op de webshop; 
  • Bij het invullen van een contactformulier op de webshop; 
  • Bij aanmelding voor nieuwsbrieven en overige marketinguitingen; 
  • Gegevens over het bezoekersgebruik van de webshop. 

Welke gegevens verzamelen we: 

Onderstaande persoonsgegevens kunnen door Vatana opgeslagen en verwerkt worden wanneer je deze met ons deelt. 
  • Voornaam 
  • Achternaam 
  • E-mailadres 
  • Adres: 
    • Straat 
    • Huisnummer 
    • Gemeente 
    • Postcode 
    • Land 
  • Geboortedatum 
  • Geslacht 
  • Telefoonnummer 
  • Gsm-nummer 
  • Informatie over je vorige bestellingen 
Wanneer je onze webshop bezoekt verzamelen we technische informatie. Deze apparaat- en logbestandgegevens helpen ons de webshop te optimaliseren. Het gaat over gegevens op anoniem en geaggregeerd niveau. 

  • Je IP-adres,
  • Je browser,
  • Je besturingssysteem,
  • Datum en tijd van je bezoek,
  • Je surfgedrag op onze webshop (kliks, welke pagina’s je bezoekt, …).
Meer informatie over de apparaat- en logbestandgegevens kan je terugvinden in onze Cookie Policy. 

Voor welke doeleinden worden jouw persoonsgegevens gebruikt? 

  • Wanneer het noodzakelijk is om een dienst te kunnen leveren, in het kader van aankopen en leveringen; 
  • Om je makkelijk in te loggen bij het plaatsen van een volgende bestelling; 
  • Om onze diensten te optimaliseren en verbeteren; 
  • Om je te informeren over marketingacties en nieuwe collecties via de nieuwsbrief; 
  • Om gerichte marketingacties te ontwikkelen die aansluiten op je interesses. 


Je bestelling 

Om je bestelling goed en snel te leveren vragen we enkele persoonlijke gegevens van jou. Deze gegevens worden gebruikt voor facturatie, je pakket op te sturen en om eventueel contact met je op te nemen inzake je bestelling. 
Indien je een account aanmaakt, worden deze gegevens bewaard zodat jij de volgende keer makkelijk kan inloggen. Je account slaat naast jouw bestellingen ook jouw favoriete producten uit onze webshop op. Deze gegevens kan je op elk moment wijzigen in jouw klantenaccount. Deze gegevens worden bewaard tot je het account opzegt, hierna worden de gegevens meteen verwijderd. 


Nieuwsbrief 

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze laatste nieuwe acties en collecties? Leuk! Je kan je inschrijven via onze website waarbij je ons de volgende gegevens verstrekt: voornaam, achternaam en e-mailadres. Door dit in te vullen ga je akkoord met het ontvangst van onze e-mails. Je kan je steeds afmelden voor de nieuwsbrief via de link onderaan of door een e-mail te sturen naar webshop@vatana.be. Je gegevens worden enkel gebruikt voor de nieuwsbrief, niet voor andere marketingdoeleinden. 


Google Analytics 

Vatana.eu maakt gebruik van Google Analtyics, dat is een webanalysedienst van Google Inc. ‘Google’. Google Analytics maakt gebruik van cookies waardoor we de website kunnen verbeteren en optimaliseren. De cookies verzamelen bezoekersinformatie (incl. IP-adres) en slaan deze op. Hierna analyseert Google de cookies en sturen ze een analyse naar Vatana. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google en Vatana. Enkele voorbeelden van cookies op onze website: hoe lang blijft een bezoeker op onze website, welke pagina’s worden bezocht, vanaf welke pagina ben je op onze website gekomen, … Voor een periode van 50 maanden worden deze gegevens van gebruikers en gebeurtenissen opgeslagen. Hierna worden ze automatisch verwijderd. 


Vatana maakt gebruikt van de volgende advertentiefunctie van Google Analytics: 

  • Geïntegreerde services ten behoeve van advertentiedoeleinden waarvoor Google Analytics gegevens verzamelt, met inbegrip van gegevens die worden verzameld via advertentiecookies en ID’s; 
  • Remarketing waardoor we opnieuw in contact kunnen komen met gebruikers om gerichte informatie te laten zien; 
  • Google Display Netwerk waardoor we meer inzicht krijgen in welke gebruikers onze betaalde advertenties op andere websites hebben gezien; 
  • Rapportage voor demografische en interessecategorieën waardoor we een beter beeld krijgen van de gebruikers van onze website. Dit houdt in de leeftijd, het geslacht en de interesse van gebruikers op anoniem en geaggregeerd niveau. 
Je kan voorkomen dat jouw informatie via cookies wordt geregistreerd en verwerkt door Google. Hiervoor moet je de browser-plug-in downloaden en installeren via volgende link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl

Raadpleeg voor meer informatie over webstatistieken cookies het privacybeleid van Google en het privacybeleid van Google Analytics



Verstrekking van gegevens aan derden 

Vatana kan jouw gegevens in bepaalde situaties delen met derden. Deze gegevens verstrekken we enkel indien noodzakelijk voor onze dienstverlening of voor de optimalisatie van onze huidige diensten. 
  • Distributie- en logistieke partners
    Om je bestelling goed af te leveren geven we de noodzakelijke persoonsgegevens door aan externe bezorgdiensten. 
  • Externe dienstverleners
    Om onze service te verbeteren delen we jouw gegevens met bedrijven of dienstverleners die wij inschakelen om onze services te optimaliseren of voor marketingdoeleinden. Zo ondersteunen ze ons bij: het onderhoud en hosting van onze webshop, bij e-mailmarketing campagnes, IT-diensten, omnichannel functionaliteiten, leveren van financiële ondersteuning en het uitvoeren van analyses. 
  • Overheidsdiensten 
Vatana is verplicht om jouw persoonsgegevens te delen met de autoriteiten indien dit opgelegd wordt bij wet, decreet, ordonnantie of gerechtelijke uitspraak. 
Dankzij verwerkersovereenkomsten hebben we afspraken vastgelegd met deze derden. Hierdoor worden jouw gegevens enkel doorgegeven indien noodzakelijk en zijn ze optimaal beveiligd. 



Hoe lang bewaren we je gegevens? 

We bewaren jouw gegevens zo lang nodig is om onze diensten te verstrekken en voor de bovenstaande doeleinden. Indien je niet wilt dat jouw gegevens behouden worden heb je het recht om je toestemming in te trekken (zie onderstaand “Jouw rechten”). 



Opslag van je gegevens 

Jouw persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers van Vatana en van de bedrijven die wij hiervoor aangesteld hebben. Deze gegevens worden bij alle partijen met behulp van verschillende beveiligingsmaatregelen beschermt. 

Jouw rechten 

Wil je jouw persoonsgegevens inkijken, wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Dat kan. In overeenstemming van de Privacywet en de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb je het recht om: 
  • Jouw gegevens en essentiële informatie te raadplegen en er toegang tot te vragen; 
  • Jouw gegevens te laten verbeteren, aanvullen of verwijderen; 
  • Jouw gegevens te verkrijgen in een vorm waardoor ze overdraagbaar zijn; 
  • Een beperking van de verwerking van je gegevens vragen of je verzetten tegen geautomatiseerde besluitvorming; 
  • Jouw toestemming te allen tijde in te trekken; 
  • Je uitschrijven voor marketinguitingen; 
  • Een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit (NL: autoriteitpersoonsgegevens.nl BE: privacycommission.be). 
Wil je gebruik maken van bovenstaande rechten? Dan kan je dit doen via jouw account in onze webshop of door contact op te nemen met de klantenservice: webshop@vatana.be



Wijzigingen in de privacy policy 

Vatana kan de privacy policy updaten in het kader van nieuwe wetgeving of verandering in dienstverlening. Alle aanpassingen zullen zichtbaar zijn op deze pagina. 
V.: 24 mei 2018. 

Volg ons

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.